Ταξιδιώτικες Ιστορίες

Ταξιδιώτικες Ιστορίες

Γαμήλιο ταξίδι στην Κούβα, Απόστολος και Μαριάννα, Ιούλιος 2015

 

Μεθυστική, σαγηνευτική, ηλιόλουστη, ξεχασμένη στο χρόνο και επαναστατική είναι λίγες από τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν το Παρίσι της Καραϊβικής, την Κούβα!

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Αβάνας, η πρώτη αίσθηση ήταν περίεργη, διαφορετική, ζεστή αλλά διόλου απογοητευτική (παρόλο που περιμέναμε 2 ώρες να παραλάβουμε τις αποσκευές μας!).  

Μείναμε συνολικά 13 μέρες στην Κούβα. Αρχικά, περιπλανηθήκαμε στα στενά της Αβάνας (σε μια άλλη για εμάς εποχή!), όπου τα κλασσικά αυτοκίνητα έτειναν να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας μέχρι και την τελευταία στιγμή! Το ρούμι έρρεε άφθονο στο γνωστό μπαρ Floridita του Χεμινγουέη μαζί με τους ξέφρενους ρυθμούς της salsa! Πόλη με διαφορετικό άρωμα, πολυποίκιλα χρώματα και μακρά ιστορία (παντού μηνύματα για τους επαναστατικούς  ήρωες Che και Fidel!). Οι Κουβανοί είναι όμορφοι άνθρωποι, χαμογελαστοί παρόλο που η φτώχεια είναι παντού ορατή! Αξιοζήλευτη ωστόσο η παιδεία τους. Ολοήμερα σχολεία, πεντακάθαρα παιδιά με στολές δημοτικού/γυμνασίου/λυκείου.

Και προχωράμε στην επαρχία, στο δρόμο για το Cienfuegos, την Trinidad για να καταλήξουμε στο εξωτικό Cayo Santa Maria! Όλη η επαρχία είναι γεμάτη από τεράστιες φυτείες με ρύζι, ζαχαροκάλαμο, μάνγκο, μπανανιές, καρύδες, καλαμπόκι και βοσκοτόπια με αγελάδες και άλογα να ξεπροβάλλονται από παντού! Εκπληκτική φύση που προστατεύεται από την Unesco. Η ζωή στην επαρχία θυμίζει την Αμερική στη δεκαετία του '60. Πολλά ποδήλατα, κάρα με άλογα και στοιβαγμένοι άνθρωποι μέσα στα πεπαλαιωμένα λεωφορεία! Και φτάνουμε εν τέλει στο Cayo Santa Maria για να απολαύσουμε την Καραϊβική μέσα από άλλη διάσταση. Ολόλευκες αμμουδερές παραλίες, απέραντο γαλάζιο, η απόλυτη ηρεμία που τόσο αναζητούσαμε…..Και κάπου εδώ τελειώνει το ταξίδι μας….

Last but not least, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το γραφείο Skydream Travel που έκανε το γαμήλιο ταξίδι μας να μοιάζει με έναν πραγματικό μήνα του «μέλι…τος»!

 

Road Trip στην Κουβα, Δέσποινα και Σωτηρία, Σεπτέμ...

Related Posts