Όταν σκεφτόμαστε την Κούβα, έρχονται στο μυαλό τα κλασικά αυτοκίνητα, οι ρυθμοί της sal­sa και οι ονειρεμένες παραλίες. Όμως, ο πραγματικός θησαυρός του νησιού κρύβεται μέσα στις κουζίνες των κατοίκων του. Η κουβανέζικη γαστρονομία ή comi­da criol­la είναι ένας πλούσιος συνδυασμός Ισπανικώνκαι Αφρικανικών γεύσεων. Κάθε πιάτο είναι μια ξεχωριστή γεύση, μια ιστορία, ένα ταξίδι.

 

Ropa Vie­ja: Ένα Πιάτο που Μπορεί να “Φορεθεί“
Παρόλο που το όνομα σημαίνει “παλιά ρούχα,” αυτό το πιάτο αποτελεί την κορυφή της κομψότητας. Είναι φτιαγμένο από ταινίες μοσχαρίσιου κρέατος που σιγομαγειρεύονται με πολύχρωμα λαχανικά, και είναι απλά… θεϊκό!

Tostones: Η Τηγανητή  Μπανάνα Δεν Ήταν Ποτέ Τόσο Διασκεδαστική
Μια τηγανιά από… πράσινες μπανάνες; Si, por favor! Τα Tostones είναι αλμυρά και πεντανόστιμα. Μπορούν να συνοδέψουν το κυρίως πιάτο σας ή το κουβανέζικο κοκτέιλ σας. Δοκιμάστε τα σκέτα ή με σάλτσα μόχο και αφεθείτε στη γευστική τους ευδαιμονία.

Moros y Cris­tianos: Η Ιστορία και η Πολιτισμική Συνύπαρξη σε Ένα Πιάτο
“Μαυριτανοί και Χριστιανοί”: ένα πιάτο που αποτελείται από μαύρα φασόλια και λευκό ρύζι, και είναι ένα από τα πιο συμβολικά φαγητά της Κούβας. Το “Moros y Cris­tianos” είναι περισσότερο από ένα απλό φαγητό; είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την ιστορία, την πολιτισμική ταυτότητα και τη γεύση σε μια αρμονική σύνθεση, ακριβώς όπως η ζωή στην Κούβα.

Arroz con Pol­lo: Όχι Απλώς Κοτόπουλο με Ρύζι
Αυτό το απλό και νόστιμο πιάτο είναι κλασικό στην κουβανική κουζίνα. Το κοτόπουλο μαγειρεύεται με ρύζι, διάφορα μπαχαρικά (με πρωταγωνιστή το κύμινο ή τον κουρκουμά), λαχανικά και σερβίρεται με μια γενναιόδωρη δόση αγάπης!

Yuca con Mojo: Το Πιάτο που Θα Σας Κάνει να Αναφωνήσετε “Ω! Ναι!“
Yuca, γνωστό και ως μανιόκα ή κασάβα, είναι ένας τροπικός θησαυρός. Σερβίρεται με μια σάλτσα που αποτελείται από σκόρδο, ελαιόλαδο και χυμό λάιμ. Είναι τόσο καλό που θα το θέλετε κάθε μέρα!

Malan­ga: Από την Κούβα με Αγάπη
Η τηγανιτή Malan­ga, μία πιο κρεμώδης εκδοχή της κλασικής πατάτας, είναι ακόμη ένας λόγος για να αγαπήσετε την κουζίνα της Κούβας. Σερβίρεται συνήθως ως μεζές, και είναι ακαταμάχητη.

Boni­a­to: Η Γη της Κούβας σε Κάθε Μπουκιά
Είναι μία τροπική γλυκόπατατα. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε τηγανητή, βραστή ή ακόμα και να τον ψητή. Είναι ο απόλυτος πολυτεχνίτης της κουζίνας και σίγουρα θα τη συναντήσετε ως συνοδευτικό πιάτο ή γαρνιτούρα.

Lechón Asa­do: To Κουβανέζικο Γουρουνόπουλο
Είναι χοιρινό που ψήνεται αργά, και είναι ΤΟΣΟ καλό που θα θέλετε να τρέξετε στους δρόμους της Αβάνας για να το φωνάξετε. Η μαρινάδα με το πορτοκάλι και το σκόρδο το κάνει αξέχαστο.

Tamal en Cazuela: Η Κούβα σε Ένα Κατσαρολάκι
Αυτό το πιάτο αποτελείται από μαλακό καλαμποκάλευρο μαζί με χοιρινό ή κοτόπουλο, και μαγειρεύεται αργά σε ένα κατσαρολάκι. Είναι τόσο οικείο και παρηγορητικό όσο η κουζίνα τηςγιαγιάς!

Pica­dil­lo a la Habanera: O Χορός της Γεύσης
Ο μοσχαρίσιο κιμάς, μαγειρεμένο με πιπεριές, κρεμμύδι και μπαχαρικά είναι ένας χορός γεύσης και πάθους. Σερβίρεται με ρύζι και μαύρα φασόλια, και είναι μια εκλεκτή νοστιμιά για τους λάτρεις του κρέατος.

Flan Cubano: Γλυκό, Σαν Τη Ζωή στην Κούβα
Ένα γλυκό τέλος για το γεύμα σας! Αυτή η κρεμώδης κρέμα καραμελέ είναι τόσο απαλή που θα λιώσει στο στόμα σας.

Arroz Con Leche: Η Γλυκιά Παράδοση της Κούβας
Όπως η ζωή στην Κούβα, το “Arroz Con Leche” είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση και την ζεστασιά. Αυτό το κλασικό επιδόρπιο, που έχει τις ρίζες του στην Ισπανία και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κουβανικής κουζίνας, είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό ρυζόγαλο. Είναι ένας τρόπος να γνωρίσετε την κουλτούρα, την ιστορία και την ψυχή της Κούβας, μια γλυκιά στιγμή που σας μεταφέρει στη ζεστασιά και την καρδιά του κουβανικού λαού.

 
 
 

 

Pin It on Pinterest